• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • Kopen

  KOPEN
  Voorafgaand aan de veiling worden door het veilinghuis kijkdagen georganiseerd. Op deze dagen kunt u alle te veilen voorwerpen bezichtigen en ook geadviseerd worden door onze medewerkers. Mocht u een conditierapport of een afbeelding van een voorwerp willen ontvangen, dan kunt u daarvoor te allen tijde terecht bij onze experts.
   

  BIEDEN
  Om tijdens de veiling in de zaal een bod uit te kunnen brengen moet u beschikken over een biednummer dat u wordt toegewezen bij inschrijving. Inschrijving als mogelijke bieder kan tot vlak voor aanvang van de veiling aan de balie. Bij inschrijving worden uw persoonlijke- en bankgegevens genoteerd en gecontroleerd. Het bieden vindt in beginsel plaats door handopsteking nadat de veilingmeester een lot heeft afgeroepen.
   
  Schriftelijke biedingen worden geaccepteerd. Daartoe dient u van te voren een biedformulier te hebben ingevuld, waarin naast uw persoonlijke- en bankgegevens is aangegeven tot welk bedrag u bereid bent op een gegeven lot te bieden. Het biedformulier kan u op verzoek worden toegestuurd, is aan de balie verkrijgbaar en is afgedrukt in de catalogus. De veilingmeester zal namens u bieden en zal proberen het stuk tegen een zo laag mogelijke prijs en met een maximum van het door u in het biedformulier aangegeven bedrag te verwerven.
   
  De mogelijkheid bestaat om tijdens de veiling telefonisch mee te bieden. U wordt dan tijdens de veiling door een vertegenwoordiger van het veilinghuis op een door u van tevoren opgegeven telefoonnummer gebeld zodat u de veiling van een bepaald lot kunt volgen en u de vertegenwoordiger namens u daarop kunt laten meebieden.
   
  Het is ook mogelijk een bod uit te brengen via de website van het veilinghuis. Daartoe dient u eerst een account hebben aangemaakt bij mijn AAG op deze site, waarin uw persoonlijke gegevens zijn opgenomen. Via uw account kunt u vervolgens steeds, wanneer een lot u interesseert, aangeven tot welk bedrag u wenst mee te bieden. Van uw bod ontvangt u een bevestigende e-mail en de veilingmeester zal tijdens de veiling namens u en tot het door u aangegeven bedrag op het betreffende lot bieden.
   
  Tenslotte kunt u ook live via internet deel nemen aan de veiling. U dient zich daartoe minimaal twee uur voor aanvang van de veiling in te schrijven via de live bieden-pagina op de website van het veilinghuis. Vervolgens kunt u de veiling via het internet volgen en daaraan rechtstreeks als bieder deelnemen. Aan het live meebieden via internet is een extra koste verbonden van 5% excl. BTW.
   
   
  AFWIKKELING
  De koopprijs bedraagt het hamerbedrag vermeerderd met een toeslag terzake van opgeld en BTW en, indien van toepassing, met verschuldigd volgrecht. Afhankelijk van de hoogte van het hamerbedrag wordt als volgt aan de koper opgeld in rekening gebracht:
   
  Tot € 20.000                  29,6%
  € 20.001 - € 200.000     25%
  Vanaf € 200.001            20%
   
  In het opgeld is de daarover verschuldigde BTW verrekend. Gekochte goederen dienen binnen 3 dagen te worden betaald. Voordat u de goederen afhaalt dient de betaling binnen te zijn op onze bankrekening NL28FVLB0637264002 t.n.v. Stichting Derdengelden AAG.
   
  U kunt ook bij het afhalen ter plaatse per PIN of per creditcard betalen. Voor het gebruik van creditcards zijn wij helaas genoodzaakt extra kosten door te berekenen.
   
  Niet afgehaalde goederen worden na 5 dagen op kosten van de koper in opslag gegeven.