In de zaal

Om tijdens de veiling in de zaal een bod uit te kunnen brengen moet u beschikken over een biednummer dat u wordt toegewezen bij inschrijving. Inschrijving als mogelijke bieder kan tot vlak voor aanvang van de veiling aan de balie. Bij inschrijving worden uw persoonlijke- en bankgegevens genoteerd en gecontroleerd. Het bieden vindt in beginsel plaats door handopsteking nadat de veilingmeester een lot heeft afgeroepen.

Schriftelijk

Schriftelijke biedingen worden geaccepteerd. Daartoe dient u van te voren een biedformulier te hebben ingevuld, waarin naast uw persoonlijke- en bankgegevens is aangegeven tot welk bedrag u bereid bent op een gegeven lot te bieden. Het biedformulier kan u op verzoek worden toegestuurd, is aan de balie verkrijgbaar en is afgedrukt in de catalogus. De veilingmeester zal namens u bieden en zal proberen het stuk tegen een zo laag mogelijke prijs en met een maximum van het door u in het biedformulier aangegeven bedrag te verwerven.

Telefonisch

De mogelijkheid bestaat om tijdens de veiling telefonisch mee te bieden. U wordt dan tijdens de veiling door een vertegenwoordiger van het veilinghuis op een door u van tevoren opgegeven telefoonnummer gebeld zodat u de veiling van een bepaald lot kunt volgen en u de vertegenwoordiger namens u daarop kunt laten meebieden.

Online (vooraf)

Het is ook mogelijk een bod uit te brengen via de website van het veilinghuis. Daartoe dient u eerst een account hebben aangemaakt bij mijn AAG op onze site, waarin uw persoonlijke gegevens zijn opgenomen. Via uw account kunt u vervolgens steeds, wanneer een lot u interesseert, aangeven tot welk bedrag u wenst mee te bieden. Van uw bod ontvangt u een bevestigende e-mail en de veilingmeester zal tijdens de veiling namens u en tot het door u aangegeven bedrag op het betreffende lot bieden.

Online (live)

Tenslotte kunt u ook live met internet via Invaluable deelnemen aan de veiling. U dient zich daartoe minimaal twee uur voor aanvang van de veiling in te schrijven via onderstaande link. Vervolgens kunt u de veiling via het internet volgen en daaraan rechtstreeks als bieder deelnemen.

Let op: voor het live meebieden op Invaluable via deze link wordt een extra courtage van 2% ex BTW over het hamerbedrag in rekening gebracht. Wanneer u echter via de website van Invaluable zelf meebiedt is dat 5% ex BTW, daarom adviseren wij u deze link te gebruiken.

Voor het schriftelijk en telefonisch bieden rechtstreeks via ons worden uiteraard geen extra kosten in rekening gebracht. Neemt u hiervoor graag contact met ons op.

Aftersale

Voor tijdens een veiling onverkocht gebleven goederen bestaat de mogelijkheid van een naverkoop. Na de desbetreffende veiling zal een selectie van deze objecten voor een periode van drie weken op de aftersale-pagina worden getoond. Het is gedurende deze periode mogelijk een bod uit te brengen, hetzij online, schriftelijk, dan wel telefonisch. Uw bod is slechts geldig nadat u een bevestiging van het veilinghuis heeft ontvangen. Indien meerdere bieders in het zelfde lot geïnteresseerd zijn, ontstaat een nieuwe veiling waarbij degene die uiteindelijk het hoogste bod uitbrengt, het lot koopt.