430 – Longstories

3 april 2013

In 2007 en 2008 zijn er op initiatief van het Longkanker Informatiecentrum en Roche Nederland B.V. 21 prachtige kunstwerken gecreëerd onder de naam ‘Longstories’. Deze worden donderdag 4 april 2013 geveild. De ‘Longstories’ vormen een indringende oproep voor meer begrip en betere behandelmogelijkheden voor patiënten met longkanker.

Torch Gallery heeft 16 bekende beeldende kunstenaars gevraagd werken te maken aan de hand van de levensverhalen van patiënten met longkanker en hun naasten. Het resultaat is een serie unieke kunstwerken, met geschiedenissen die vaak tegelijk aangrijpend, wijs en inspirerend zijn. All deze werken zijn te zien op www.longstories.nl.

Campagne

Nadat de schilderijen en verhalen jaren als reizende tentoonstelling in de ziekenhuizen van Nederland zijn tentoongesteld, worden ze nu geveild bij AAG. De opbrengst van de veiling wordt ingezet voor een landelijke Awareness Campagne over longkanker van het Longkanker Informatiecentrum.

Deelnemende kunstenaars: 

Diana Blok, Koos Breukel, Marenka Gabeler, Margi Geerlinks, Teun Hocks, Anya Janssen, Willy Jolly, Uwe Kempen, Danielle Kwaaitaal, Colien Langerwerf, Renate Beatrice Munnike, Jans Muskee, Vivianne Sassen, Martine Stig, Wang Zi Won

Alle werken zijn te zien op www.longstories.nl

Programma

Wij nodigen iedereen uit om naar deze belangrijke veiling te komen. De deuren van het veilinghuis gaan om 17.00 uur open. U wordt ontvangen met fijne hapjes en een glas wijn of fris door topkok Wicher Löhr van restaurant Het Koetshuis, bekroond met 1 Michelinster. Wicher Löhr is zelf patiënt met longkanker.

Om 17.30 uur begint het programma met onder andere korte en krachtige presentaties van longartsen, ervaringsdeskundige Judith Beulink en nabestaande Cilia Linssen én natuurlijk de veiling zelf.

Gouden Longen

Tijdens de veiling wordt voor het eerst de ‘Gouden Longen’ uitgereikt aan degene die zich afgelopen jaar op bijzondere wijze heeft ingezet voor patiënten met longkanker. Dit jaar wint dr. Michel Rudolphie, directeur van het KWF deze eervolle prijs.

Deze veiling is gesloten.