404 – Indo-Europese & Aziatische Kunst in Singapore

21 oktober 2011

Al vele jaren organiseert AAG met veel succes veilingen van Indo-Europese Kunst. Deze ‘koloniale’ schilderijen, aquarellen en tekeningen kenmerken zich door de zeer herkenbare omgeving van het Oud-Indië. Zo zijn de onderwerpen veelal: het brengen van offers aan de tempel, een Indische schone met ontbloot bovenlichaam, het hanengevecht, arbeiders werkend op de paddi-velden en natuurlijk ook de prachtige vulkaan met ondergaande zon.

Inmiddels zijn veel van deze werken hier niet meer geliefd; de band met het oude Indonesië vervaagt en daarbij passen deze taferelen en het kleurgebruik vaak niet goed in ons Noord-Europese, hedendaagse interieur. In Zuidoost Azië daarentegen worden deze werken echter gretig verzameld.
De werken worden door onze veilingen weer teruggebracht naar de omgeving waar zij ooit werden gemaakt.

Bekende schildersnamen waar u aan kunt denken zijn bijvoorbeeld: Le Mayeur, Bonnet, Hofker, Dooijewaard, Sonnega, Sonnega, Adolfs, Israels, Ohl, Eland, Imandt en Beynon. Deze namen staan over het algemeen garant voor een zeer succesvolle verkoop.

Indien u gebruik wilt maken van een geheel vrijblijvende taxatie van uw Indo-Europese kunst, kunt u contact opnemen met Talita Teves, T: 020 – 30 12 950.
Het is ook mogelijk een foto van het betreffende werk te zenden per e-mail: info@veilinghuisaag.com

Deze veiling is gesloten.