402 – Kunst tot € 3000

18 september 2011

Het nieuwe veilingseizoen in Amsterdam zal van start gaan met de veiling Kunst tot € 3000. Het concept, ooit overgenomen van een toonaangevend Duits veilinghuis, blijkt bijzonder populair. Het bezoeken van een veiling of kijkdagen beschouwden vele mensen als ‘hoogdrempelig’ tot wij deze veilingcategorie in Nederland introduceerden. Veilinghuis AAG hanteert weliswaar ook een bepaalde kwaliteits- en daardoor prijsgrens, maar maakt een paar keer per jaar een uitzondering voor deze zeer betaalbare stukken.
Veel van de aangeboden werken zijn afkomstig van inzenders die behalve hun dure werken, ook de ets, litho of het schilderijtje van een (soms wat minder bekende) meester willen aanbieden. Deze werken lenen zich dus uitstekend voor de veiling Kunst tot € 3000.
Daarnaast bevat deze veiling diverse collecties welke tegen elke prijs mogen worden verkocht: U herkent deze aan de taxatie € 1 – 1.
Dat betekent overigens nog niet dat zomaar ieder werk wordt aangenomen; de kunstwerken moeten indien kunsthistorisch niet zo belangrijk, in ieder geval wel zeer decoratief zijn.
Toch vindt U in deze veiling over het algemeen belangrijke en grote namen en niet alleen van eigen bodem. Wel zal het over het algemeen een wat ongebruikelijker genre zijn van de kunstenaar, een uitvoering op papier, een grotere oplage of bijvoorbeeld een werk zijn waarvan de staat enige zorg vraagt. Hierdoor is dit een veiling waar U zonder meer diverse ‘trouvailles’ kunt vinden!
De catalogus bevat afbeeldingen van ieder lot en de beschrijvingen zijn op alfabetische volgorde van de naam van de kunstenaar geplaatst. Het boekje leidt U daarom van onder meer Karel Appel tot Arie Zwart. Hierdoor wordt een prachtig beeld geschetst van de kunsten uit de 17e tot 21ste eeuw en biedt deze veiling voor ieder wat wils. In deze veiling zijn daarom goede ‘koopjes’ te vinden, maar zullen er naar alle waarschijnlijkheid ook vele ‘uitschieters’ zijn.
Voor meer informatie of voor het ontvangen van een conditierapport kunt u contact opnemen met onze medewerkers
T: 020 – 301 29 50 / E: info@veilinghuisaag.com
Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen in het veilinghuis!

Deze veiling is gesloten.